Meditations och tacksamhetsdagbok

Glad Lucia alla fina läsare!

Idag vill jag dela med mig av något som jag faktiskt tänkte kicka igång med idag :D Nämligen att skriva dagbok. När jag mediterar så får jag en massa känslor av harmoni, insikter och tacksamhet till mig som jag uppfylls av för stunden. Ibland håller de i sig och ibland kommer stress och oro lätt tillbaka igen. Men nu har jag kommit på att jag såklart ska skriva ner vad som kommer till mig varje dag under mina meditationer. Tänker så jag kan gå tillbaka och se hur jag utvecklas och även bli påmind om vad mitt hjärta verkligen vill förmedla till mig. så bra känns det! Kanske någon av er också blir sugna att göra detta? Ett fint sätt att ta dina innersta önskningar på allvar och ge kärlek till allt som är du.

Om ni inte mediterar eller gör mindfullness så kan jag iaf tipsa om att skriva tacksamhetsdagbok varje morgon eller kväll, vilket är super enkelt. Du skriver bara ner de saker som gjorde dig glad under dagen. Kom ihåg att även om en dag verkligen kändes som skit så kanske det iaf var något som gjorde dig lite glad. Du behöver inte ha en massa ambitioner med att göra detta utan vad just du känner dig tacksam över är ju helt unikt. Kanske var det något du såg? kanske börjar nästa säsong av din favvo serie? log någon mot dig på stan? Kanske kände du dig fräsig i dina nya kängor? vad vet jag. Inga rätt och fel. :) Jag tror att alla vi människor behöver synliggöra det som får oss att bli glada eller känna possitiva känslor, då många av oss lätt fokuserar för mycket på att vara självkritiska.


Jag tänker att man kan bestämma om man vill skriva på morgonen eller på kvällen. Kanske vaknar du upp med en härlig känsla! Eller känner för att reflektera och varva ner på kvällen? 

En annan härlig grej är ju att när man mår dåligt så kan man ta fram sin dagbok och titta tillbaka på saker som gjort en glad. Kanske kan man då få ett litet uppvaknande och känna att oj! Här var jag ju faktiskt glad :D För iaf jag fungerar så att när jobbiga dagar kommer glömmer man ofta bort att förra veckan på onsdagen så mådde jag faktiskt riktigt bra :)  Med fördel i dagboken kan man också skriva ner fem saker man tycker att man lyckades bra med under dagen för att boosta sig själv och sin självkänsla!
 
Okej , haha lite rörigt men sammarfattar nedan.

Dagboken
Skriv om dina upplevelser, insikter, känslor under meditation/ Yoga/ Mindfullness
Skriv ner ett antal saker som gjort dig glad under dagen.
Skriv ner MINST 5 saker du gjort bra under dagen. (tänk på att även skriva ner sådant du gjort fast du kanske mått dåligt. tex Mådde dåligt men gick till skolan/jobbet endå). Min definition av bra saker är det du gör trots att du känner motstånd, är rädd eller sådant du gör för att nå dina mål och drömmar, bättre psykisk eller fysisk hälsa etc.
 
Jag är peppad och kommer uppdatera er med hur mitt dagboksskrivande går :D
 
Stor varm kram! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like