Adhd mer än att inte kunna sitta still
Adhd för mig är känslan av att befinna sig i en värld där mina tankar rusar fortare än jag hinner med, att känna pulsen öka när jag får någon av mina 1000 idéer och spontana infall varje dag. Känslan av att ingen kan stoppa mig och att jag har mängder av möjligheter och ett superflow när jag får göra det jag älskar mest att skapa. Jag har förmågan att tänka ett steg längre än andra och frågar saker någon annan aldrig skulle komma på. Men det finns en baksida och den är stundtals väldigt mörk. Jag tappar allt känner mig oerhört vilse i den värld som hela tiden utspelar sig. För jag måste anpassa mig till den värld som finns utanför mitt huvud och min förmåga till att tänka logiskt och strukturerat. I den världen vi lever tillsammans finns krav, måsten, rätt och fel sätt att vara. Jag försöker behärska min vilja att uttrycka mina åsikter och tankar eftersom ingen annan blir så engagerad som mig. Stundtals hatar jag att människor kan vara så lugna, nöjda och inte dra allt till sin spets, sen fascineras jag och undrar hur det skulle kännas att Inte påverkas så mycket, kunna behärska sig och att noga tänka igenom sina val av inköp. Sen blir jag tacksam för min otroliga inre värld som inte har några gränser och en enorm förmåga till fantasi både på gott  och ont. 
 
Under mitt liv har jag tränat upp ett sätt att låtsas lyssna på människor under en längre period inte för att jag är ointresserad utan för att jag helt enkelt kommer på något eller ser något som påkallar min uppmärksamhet. Jag hatar höga ljud när jag är trött det blir otroligt jobbigt eftersom det är ljud 🔊 nog i mitt huvud hela tiden. 
 
Jag delar med mig av detta för att jag tycker det finns en enorm okunskap om tjejer med adhd och jag vill att människor ska inse att adhd är så mycket mer än att inte kunna sitta still och för att det är ett sätt för mig att stå upp för den jag är. 
 
Och såklart för att jag fick feeling haha 😂 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like