Så fixar du härligaste helgbrunchen!
 
Hej babes! 💖 på Helgen är det ju super härligt att fixa en mysig brunch håller ni med? 👌 det är en stående grej som jag brukar göra på lördagen eller söndagen :) jag gillar hela grejen med att pynta piffa och dekorera för en mysig känsla av helg. Jag tänkte dela med mig av hur du kan få till världens härligaste brunch :)
 
Köp en tjusig bukett med dina favorit blommor! Bästa sättet att komma in i en lyxig och härlig känsla av helg. Köp med fördel på torget då det tenderar att bli rätt dyrt i blomsterbutiker. Sätt blommor i din favorit vas och voila lyxkänsla infinner sig!
 
Ett måste på helgbrunchen är ju amerikanska pannkakor 🥞 jag brukar köpa en påse med favoritvåffelmix och blanda med mjölk men har mycket mindre vätska än det ska vara för att smeten ska vara tjockare än då en gör vanliga pannkakor eller våfflor. Med tjock smet blir pannkakorna mindre, tjockare och fluffiga precis som amarican pancakes :) 💖 servera med Nutella,  banan och färska hallon. Mums 😋
 
Köp en flaska bubbel och gör en härlig drink 🍹 med apelsinjuice :) servera i champagneglas för lyxig känsla 
 
Köp frukt, skär och lägg snyggt på ett fat och strö över lite hallon :) 
 
För att göra det lite extra tjusigt att servera smoothie eller yoghurt kan du servera det i glas och strössla på nötter och färska bär jag brukar toppa med lite chiafrön.
 
Brygg kaffe (såklart) och servera med havre mjölken som heter "i kaffe" så mycket godare än vanlig mjölk!
 
Sen tänder du lite ljus 🔅 och sätter på nån lugn härlig men peppig musik bjuder in vännerna eller sambon, kommer garanterat bli uppskattat! 💖
 
Puss 😘 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
En fantastisk start på dagen med yoga och meditation!
 
Bild nedan lånad från @mamitasthlm Instagram 
Bild. Lånad från @mamitasthlm Instagram
 
 
Happy friday 😀. Idag hade jag en helt underbar start på dagen tack vare härliga tjejerna på Mamita sthlm som erbjuder en lugn oas mitt i stan för återhämtning, yoga och meditation 🔮 🙏 🌙 ni måste spana in deras hemsida! Så mycket kärlek girlpower och acceptans. Morgonen började med ett mjukt yogapass som var alldeles utmärkt för mig.. Rörelser och possitioner som inte var för svåra eller jobbiga att andas i. Viktigt att börja där en själv känner sig bekväm och släppa allt vad prestation är. Efter yogan åt vi en härlig och nyttig frukost snickesnackade lite och sedan var det dags för meditation som var så himla bra, kärleksfull och stärkande. ❤️
 
Jag kommer verkligen gå tillbaka till mamita :)
Innan jag gick passade jag på att köpa en bok om självutvekling och att vara sann mot sig själv, samt ett armband med texten allt ordnar sig 😊 skönt att bära med sig!
 
Efter den härliga starten på dagen gjorde jag några ärenden och sen åkte jag hem och fixade lunch :)
 
Nu är det soffmys och älsklingen som gäller! 💖
 
Önskar er en härlig kväll 🌃 ❤️ ❤️ ❤️ 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Min morgonrutin och lite annat smått och gott
God kväll gullisar! 💖 här kommer ett inlägg med bilder på min skönhetsrutin under mornarna och lite annat smått och gott jag pysslat med idag 🌻 
 
 
Så det var den dagen! Härlig faktiskt :)
Ha nu en mysig kväll fina 💗
Kram! 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Självutveckling är obekvämt

Hej mina härliga läsare! Kände för att skriva ett inlägg om hur tufft det kan vara att ändra sina destruktiva vanor och hur mycket mod det faktiskt krävs för att utvecklas som människa i resan mot att bli mer sann mot sig själv. Ibland möter jag människor som inte kan relatera över huvudtaget till att känna ångest. Och nu menar jag ångest i dess rätta bemärkelse av skavande gnagande vidriga känslor av maktlöshet, kontrollförlust eller äckel. Känslor som är fruktansvärt svåra att hantera och som gör att du vill krypa ur ditt eget skinn. Känslor som över tid kan utvecklas och komma att påverka dig och ditt liv på ett sätt som inte är hälsosamt och inte i riktning mot den du faktiskt är. Varför händer detta? Varför känner jag att jag mår dåligt oftare? är frågor en kan ställa sig. Den insikt jag har fått genom att arbeta med mig själv och mina destruktiva mönster är att desto mer engergi och vikt du lägger på att älta saker och agera utifrån din rädsla eller ångest desto mer av ditt liv kommer den ta upp. Agerar du utifrån att dina jobbiga känslor och negativa tankar om dig själv är äkta så kommer det resultera i att du berättar för din hjärna att dessa känslor är viktiga "sanna" och något du måste vara på din vakt för. Men älskade vän, saken är den att våra hjärnor är konstruerade på samma sätt som på stenåldern. Då behövde vi vårat alarmsystem för att springa ifrån rovdjur. Idag finns inte den typen av hot mot oss i vår vardag. Vi behöver inte ständigt vara på vakt. Därför är 99,9 % av våra rädslor inte värda att lägga ner tid och energi på. Men det kan ju vara lätt att förstå men svårare i praktiken att agera utifrån ens verkliga värderingar och inre önskningar. Men vi måste vara snälla mot oss själv. ta lite i taget. Börja med det enklaste men endå pusha oss själva framåt även om det tar emot och känns farligt eller jobbigt! För självutveckling känns och är läskigt. Men i slutändan kommer det vara värt det och något du måste jobba med för att kunna ta del av allt du vill vara eller förverkliga.Och på din resa kommer du mer och mer kunna se bortom andra människors krav, tyckande eller tänkande som du lägger på dig själv, eller ser som regler för hur du borde vara, känna och agera. Du kommer släppa mer på kontrollbehov och mer våga vara i nuet och i osäkerheten som ju faktiskt livet är. livet är inte svart vitt utan fyllt av olika nyanser.

När jag började att jobba med mig själv så tänkte jag över huvudtaget inte i dessa banor. Jag var väldigt mån om att känna enligt min norm rätt känslor eller tänka rätt tankar för att jag trodde att det som försegick innuti mitt huvud på något sätt sa något om mig som person. Jag har extremt hög moral och har under mitt liv haft oerhört svårt att hantera skuldkänslor och satt upp oerhört stränga regler för mig själv. Regler som ingen människa kan leva upp till. Men jag har försökt vilket bara lett till ett inre lidande. En bidragande faktor av detta kontrollbehov är min Adhd som gör att allt går väldigt snabbt i mitt huvud. Jag tänker flera tusen tankar och känner en väldig massa känslor både högt och lågt långt före frukost. Jag är i vissa avseenden inpulsstyrd och har lätt att göra saker som känns bra för stunden tillexempel att fly från jobbiga känslor genom att försöka skjuta bort dem eller fråga andra om försäkringar kring att jag duger. Detta har tärt på min självkänsla något enormt. Men sedan jag börjat att ändra mitt beteende kring hur jag hanterar obehagliga känslor och tankar går jag nu i rätt riktning. Jag försöker varje dag att göra något för mig själv som i längden kommer leda till att jag bygger upp mig själv och min självkänsla, oavsätt om de i stunden känns omöjligt att genomföra. Jag agerar med respekt och värdighet inför mig själv, istället för att andra ska bekräfta mitt värde.

Jag har hittat en metod för att rensa mitt huvud från alla tusen tankar som hela tiden snurrar. Det stavas Meditation. Jag är helt besatt. Jag mediterar minst 40 minuter/ dag och i början var det mycket svårt att släppa spärrar och kontrollbehov. Men nu har jag fått uppleva en slags känsla av inre frid, kärlek till mig själv och en tilltro till att jag besitter enorma kapaciteter. När jag hamnar i ett djupt meditativt tillstånd ser jag allt klart framför mig. Jag observerar alla begränsningar alla rädslor alla tankar och känslor som dyker upp utanför mig själv. Jag känner mig trygg och säker och närvarande i nuet.

Jag delar med mig av mina insikter och berättar detta i bloggen för att jag vill att alla som känner sig begränsade i sitt liv och på något sätt lider av psykisk ohälsa kanske kan känna igen sig i något av det jag skrivit, och få en gnutta hopp och en push att förtsätta kämpa för sitt eget välmående. 

Att må bra är inget som bara kommer till en. Det sitter inte i upplevelser eller ting. Du måste skapa din egen lycka! Vägen dit är längre för vissa. Men det går! Tillsammans kämpar vi på resan. För alla är värda ett liv där rädslan inte styr. Alla är värda att få leva i harmoni, lugn och glädje. 


Här länkar jag till några av de guidade meditationer jag brukar lyssna på om någon känner för att prova. Men kom ihåg det är inget quick fix. Det krävs en regelbundenhet och en vilja. Jag har mediterat varje dag i två månader och det är först för några dagar sedan jag upplevt detta, så ge inte upp!!

Här är min absoluta favvo meditation!
Denna är också bra men lite kortare
Denna upplever jag inte går lika mycket på djupet men hjälper dig att närma dig obehagliga känslor och stanna kvar i dem
Denna lyssnar jag på när jag ska sova så skön avslappnande musik

Om dessa inte skulle passa för just dig så klicka dig runt och upptäck andra guidade meditationer :)

Kramar från mig!
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Veckans Blogg

God morgon mina fina! Ni har väll inte missat att bloggen är veckans blogg på blogg.se ??!!
Så roligt tycker jag :) gå in och läs intervjun med mig HÄR! :D

PUSS!
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg