Älskade rädsla
 
Hej Underbara ni! Hoppas ni har haft en härlig Söndag :) Det har jag! Kanske blev ni förvånade över rubriken till detta inlägg? Vilket isåfall är helt förståligt. Jag kan helt ärligt erkänna att jag aldrig trodde jag skulle uttrycka mig med ord som älskade i samma mening som rädsla. Och jag ljuger om jag skriver att det inte tar emot... För det gör det en del.. Men det är just därför jag vet att detta inlägg är så viktigt för mig att skriva. För jag vill lära mig ännu mer att börja se på min rädsla som en tillgång och möjlighet istället för att vara ledsen eller identifiera mig med den. Jag är trött på de tankar och känslor som ger uttryck för mig som ett offer. För jag vet bättre nu. Jag är inget offer om jag medvetet riktar kärlek och tacksamhet mot det som utmanar mig. Om jag väljer att betrakta min sårbarhet som en nackdel kommer den att bli det men om jag utifrån kärlek ser den som min tillgång så blir den det.  I grund och botten handlar det om vilken verklighet jag vill leva i och jag väljer om och om igen kärleken och hjärtats väg. Jag säger inte att detta är lätt eller gjort på en handvändning men jag är helt övertygad om att det går. Mentalträning, kunskap, meditation och viljestyrka är det som underlättar och har hjälpt mig att idag kunna känna tacksamhet inför den smärta och de lidande jag levt med. Men jag försöker och vill bli ännu mer tacksam för när jag skriver detta så känner jag fortfarande att jag bär på känslor av irritation och sorg kring att "just jag" skulle behöva få kämpa med den problematik jag tidigare pratat om. Och vet ni vad.. Jag tror att de är just detta som jag behöver få syn på och tillåta och träna mig på att släppa. Gud detta inser jag nu när jag skriver.... För det håller tillbaka mig och håller grepp om en inte så trevlig känsla. Så nu ska jag börja rikta ännu mer kärlek och tacksamhet till min rädsla och problematik. Jag ska välkommna den och låta den finnas. För det är enda sättet att ge mig själv det jag behöver. Inre frid och Harmoni. 
 
Så here we go, En lista på saker jag vill tacka rädslan och ångesten för:
Tack kära ångest och rädsla för att du motiverar mig till att utvecklas och lära känna mig själv som den jag är bortom dig.

Tack kära rädsla och ångest för att du vägledde mig till att påbörja mitt andliga uppvaknande. 
 
Tack kära Ångest och rädsla för att du bidragit med kunskap om psykisk ohälsa och inlärda beteenden vilket har gjort det möjligt för mig att hjälpa andra människor

Tack kära ångest och rädsla för att jag fått gå i KBT och kunde så gott som allt om behaviorismen på tentan och fick bra betyg!
 
Tack kärna ångest och rädsla för att jag fått möjlighet att få syn på hur oerhört mycket jag klarar av. Långt mer än vad jag någonsin kunnat föreställa mig.

Tack kära ångest och rädsla för att du finns, eftersom att jag vet att mina största rädslor döljer min högsta potencial. Och genom dig så blir det så otroligt tydligt vad jag är kapabel till och vad egot använder mot mig i försök till att hindra mig från att blomstra och fullborda min inre potencial.
 
Måste bara avsluta med att få säga hur otroligt bra det kändes att skriva detta. Något inom mig mjuknade och jag känner mig stolt.

Kanske kan en sådan lista hjälpa dig också beroende på var du befinner dig i din personliga resa. :) Hoppas det! Fundera också på vilken potencial, eller vilka styrkor som dina rädslor döljer? Det egot säger är omöjligt eller inte går är precis det som du har förmågan till att göra. Egot vill bara inte att du ska upptäcka det etersom dess överlevnad är beroende av din rädsla. You Got this!
 
Kärlek/ Stina
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like