Charish the feelings You want to feel!
 
Hej bästa bloggläsare! 💖 härligt med lördag och helg! 💖 idag har jag på mig en blomsteräng i form av denna magiska klänning från Hm rean 75 pix bara för så härlig feeling denna ger mig! Och apropå feelings så tänkte jag skriva ett härligt inlägg  om styrkan som bor i att värdesätta de känslor som du önskar att känna istället för att fastna i de känslor som kanske  presenterar sig hos dig som har negativ karaktär. Har ju pratat förut om att vi aldrig är våra känslor och tankar.. Eftersom vi inte kan styra dem. I själva  verket säger inte våra tankar och känslor särskilt mycket om oss utan är primitiva automatiska reaktioner som härstammar från inlärda beteendemönster vi förstärkt under vår existens.
 
 
Alltså våra tankar och känslor kan om vi inte har kunskap om deras begränsade förmåga att fungera hindra oss från att uppleva och leva ut vår fulla potential  ❤️ de kan skrämma oss med hot om farliga konsekvenser av ett visst agerande eller riktning du vill ta. När du får känslor av att du inte kan eller att du känner att det inte går eller tankar om att vissa saker är omöjligt att genomföra så är det inte sanningen. Det är en tanke eller känsla färgad av tidigare upplevelser och illusioner, bilder och kroppsliga reaktioner som framkallar obehag. Det logiskt tänkande sinnet kan inte skilja på verkliga hot och hot och rädsla som du målar upp i huvudet. Därför kan du inte låta sinnet begränsa dig och inte agera som att rösten i ditt huvud är sanningen.
 
För att fördjupa förståelsen av detta kan du öva mindfullness eller meditera. Genom att fokusera på andningen helt och fullt ut kan du vila ditt logiska sinne. Och uppleva kraften som ligger bakom de första ytskiktet som många människor identifierar sig med. 
 
Du blir medveten om att du kan observera dina tankar och känslor och på så vis förstår du att om sanningen skulle vara att du var dina tankar och känslor så skulle  du inte kunna observera dem. Du är den medvetenheten  ❤️ den förändras aldrig och har alltid funnits inom dig till skillnad från de tankar och känslor som presenteras för dig  och till sin natur är flyktiga och kommer och går.
 
Så nu är det dags att värdesätta och fokusera på vilka känslor vi önskar ska presenteras i vårt sinne. Skriv ner i en bok hur du skulle vilja känna inför en tanke eller situation  som gör dig nervös, skapar obehag eller ångest titta sedan på det du skrivit ner och bli medveten om vad som blockerar dig från att kunna känna det du vill känna eller vill göra.
 
Bara genom att göra detta har du skapat distans till tanken eller känslan. Kom ihåg! Oavsätt hur stark eller obehaglig känslan eller tanken känns så kan du gå imot den. Du har alltid ett val. Det du känner styr inte dig utan du får välja om du vill agera som att det som presenteras i ditt sinne endast är en illussion. När du tänker att du inte kan gå emot den menar du i själva verket " Det känns som att det inte går, och det är pga att du vill undvika de obehagliga känslorna som kommer om du utsätter dig för att gå emot dina begränsade idéer om vad du kan och inte kan. Men jag lovar dig att om du vågar så stärker du din tro på dig själv, du stärker också din självbild och du bekräftar ditt värde och din rätt till att våga vara fearless, vild, kraftfull och lycklig. Om vi inte väljer att identifiera oss med våra tankar och känslor så öppnas enorma möjligheter upp för oss och kreativa lösningar som vi annars inte hade fått tillgång till om vi bara väljer att hålla fast i våra begränsande tankar om oss själva.

För är det något vi egentligen bör frukta så är det att vi under hela vår fysiska tid på jorden ska gå runt med en bild av oss själva som små offer, som inte kan, inte borde eller inte klarar av och låter det styra vilken väg som blir vår på jorden. Allt pga en dysfunktionell tanke. 

Nä vet ni vad då gör jag hellre 1000 "misstag", skämmer ut mig, lever efter mitt hjärta, uttrycker mig på de sätten jag älskar, "missar" saker jag borde ha gjort, gör saker jag inte "borde" ha gjort enligt samhällsnorm etc.
För då har jag i alla fall inte varit beroende av en dysfunktionell tanke som försöker intala mig att jag inte duger, inte kan bli lycklig om saker inte blir exakt som jag tänker att de borde vara, och som inte stödjer den potencial som bor inom mig och varje människa på vår gjord. 

Det är dags att släppa alla begränsningar och alla måsten all kontroll och börja leva och öppna upp för den frihet det innebär. Men var inte för hård mot dig själv om du fastnar i att älta och grubbla saker och situationer. Kom ihåg att vi levt med begränsade föreställningar kanske hela vårat liv och de svårt att gå emot dem, men inte omöjligt. Du kan se på dina känslor och tankar med en medlidande uppmärksamhet och tänka att de inte kan rå för att de inte besitter den kunskap som bor bortom dem. Kräv inte av dem att de ska vara eller kännas på ett visst sätt låt dem bara vara (träna mindfullness) kom ihåg de har inte kapaciteten att förstå att hotet inte finns på riktigt utan bara är en illussion. Du kan också sända kärlek till dem och tacka dem för att de presenterar sig i ditt inre eftersom du varje gång det händer har en möjlighet att utvecklas och lära av dina motgångar och öva på din medvetenhet.<3


All kärlek till er underbara själar där ute!<3 Och kom ihåg. Jag tror på dig och vet att din potencial går långt bortom vad du anar! Du behöver bara börja gå den vägen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like