Hur jag använder mig av kristaller del 1- kristallnät
 
Hej underbara hjärtan!<3 Har ju pratat om att jag ska berätta för er hur jag använder mig av kristaller och dess härliga energier. Och nu ikväll kommer del 1 :) Jag ska nämligen visa er hur jag gör kristallnät som jag laddar med intentioner på olika sätt. Jag brukar skapa kristallnät som en ritual före en meditation eller yoga stund för att energierna ska förstärka och hjälpa mig att föra in mer ljus och kärlek under den pågående meditationen eller yogan. Att skapa kristallnät som en ritual är en sådan kraftfull signal till mitt högre jag och universum om att jag värdesätter mig själv och är öppen för att ta emot den guidning som konstant finns runt omkring i universum. 

Innan jag börjar berätta hur jag gör tänkte jag lite kort berätta för er om kristaller och energier. Spännande va? Jag måste dock erkänna att jag är en rookie på detta men jag delger er vad jag kan och hur jag gör då jag personligen inte tror att en måste göra exakt enligt någon mall utan kan gå mer på känsla :) Vilket oftast blir bäst då en följer sin intution :)

Nåväl.. Lite enkelt uttryckt så består allt liv och all materia är energi. Både fysiskt som andligt. Det förekommer ofta att människors energi kommer ur balans på en mängd olika sätt. Bland annat pga stress, psykisk ohälsa, gifter och möten med olika personer. Kristaller används därför för att fylla på med ny energi. Possitiv sådan :) Kristaller är nämligen universums mest stabila form av materia och innehåller därför mycket koncentrerad och starkt possitiv energi. Alla stenar och kristaller har olika vibrationer och lämpar sig därför olika bra beroende på vad du vill manifestera för något i ditt liv eller vad du önskar fylla på med för intentioner och vibrationer till dig själv<3

Beskriver lite kort några av de stenar som jag använt till detta kristallnät :)

Bergskristall: En mycket kraftfull sten som dels förstärker energierna hos alla andra stenar (vilket gör den superbra att använda i ett kristallnät) Och skyddar mot negativa energier. Den sägs också sammanlänka tankar, känslor och medvetande till universums universella kraft.

Rosenkvarts: En Kärlekenssten. Möjliggör ökad självkärlek utan villkor och krav. Skapar lugn och harmoni.

Ametist: Hjälper till att öppna upp för den andliga dimensionen och motverkar negativitet och stress.
 
Fluorit: Stimulerar kreativitet och hjälper oss att se verkligheten och det högre goda bakom illussionen. 

Jag använde mig av dessa stenar för att jag ville skapa ett nät med intentionen att förstärka kärleken till mig själv och tillåta mig att ta emot kärlek och flöde från universum på olika härligt kreativa sätt.


Nu hörre ni är det dags att beskriva hur jag gör kristallnätet :D kanske blir ni sugna på att göra ett själv?<3
Till att börja med så behöver kristaller renas emellan åt då de liksom oss människor också kan samla på sig negativ energi. Jag renar mina kristaller genom att lägga dem i en skål med vatten och en tesked med Himalaya salt. Saltet drar ut alla negativa energier ur kristallerna och renar dem. låt dem ligga över natten :) Kolla dock så att de kristaller som du valt tål denna typ av reningsprocess, inte alla gör nämligen det. Alternativt renar jag dem med rökelse som jag låter svepa över dem. Då är det dock viktigt att se till så röken inte kommer på dig själv då du då riskerar att ta emot de dåliga energier röken sveper bort från kristallen.

När stenarna är renade håller jag en och en i handen och laddar dem genom att intensivt tänka på ett ord eller en intention jag vill att stenen ska laddas med. tex Kärlek. Stenen brukar då bli riktigt varm.

 


Använde mig av ett gäng ametist stenar från ett armband som tyvärr gått sönder..
 
 För att senare kunna aktivera kristallnätet behöver man en spetsig sten. Gärna en bergskristall. :) Jag har dock ingen sådan så jag tog denna vackra :)
 


Jag använder också rosblad till detta nät då de också hjälper till att förstärka kärleksvibrationerna :)Ljus är så stämmningsfullt och hjälper mig att slappna av så de får också vara med :) 

När jag börjar att lägga mitt kristallnät så placerar jag alltid den största stenen i mitten först och bygger sedan utåt. Stenen som en placerar i mitten bör också vara spetsig eftersom det kanaliserar energin på rätt sätt.
Det är också bra om stenarna du sedan lägger i samma nivåer är av liknande form. tillexempel trumlade som de jag använt :)

 
När jag lagt ut stenarna i det mönster jag vill ha dem och fyllt på med blombladen så är det dags att ladda nätet. Det jag gör då är att jag använder den spetsiga stenen och pointar den mot spetsen på mittenstenens spets sedan drar jag stenen från mitten ut mot den första raden av stenar och länkar ihop stenarnas energier genom att ovanför dem i luften "rita" en blomma.. svårt att förklara men illustrerar med en bild.

Så från mitten .....


Och ut genom de mellanstora stenarna som en blomma ungefär :) Detta gör jag samtidigt som jag intensivt tänker på mina intentioner eller upprepar ett mantra. tillexempel självkärlek, andlighet och harmoni. detta gör jag tills jag känner intuitivt att kristallnätet laddats tillräckligt, då avslutar jag rörelsen i mitten av nätet och drar stenen jag håller i handen rakt upp. Nu är det färdigt och laddat :) och dags att sätta igång att meditera :D Jag valde en ljuskraftsmeditation som du också kan ladda ner Här om du skulle vara sugen. Så härlig!!<3
 
Jag brukar låta mitt kristallnät vara kvar ibland några dagar och tända ljusen då jag behöver kraft och kärlek :)

Det var allt för nu :) hoppas ni tyckte om inlägget och fick lite inspiration
 
Stor varm kram från mig!
 
Randi

Vakkert og kraftfullt ❤️
Jeg renser ofte mine krystaller med å holde den i hånden og den andre hånden litt over... ber om rens og at de fylles med det jeg måtte ønske.
Ha en fortsatt fin kveld fra Randi 🙏

Svar: Åh vad fint! 💖 tack för att du delar! 💖
None None

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like