Vad menas med egot och hur du känner du igen dess röst?

Hej finisar! Spännade rubrik va? Och färgglada bilder från en tjej som laddat upp dagen med långprommis, god lunch och mys hemma. Idag tänkte jag ta mig an att förklara och reda ut lite kring vad jag menar när jag skriver om egot som jag pratat om tidigare i bloggen. Jag har säkert nämnt att det håller ett grepp om oss och förhindrar oss från att vara totalt lyckliga och fria. Let´s go! Nu reder vi ut!

Inom yogiskfilosofi där en utövar meditation i allt från olika ställningar till en mer icke fysisk stilla meditation är målet att med hjälp av andningen komma bortom vårt mycket ytliga Medvetande tillstånd som kännetecknas av att man oreflekterat förhåller sig till sina tankar, känslor och impulser som att de är sanningar som en tror sig vara tvingad att förhålla sig till på ett eller annat sätt. Exempel på detta kan vara att man känslotänker tillexempel "Eftersom det känns farligt att redovisa inför klassen så ÄR det så... vilket följs av beteendet, Lika bra att jag stannar hemma eller skolkar." En drar snabba förhastade slutsatser baserat på kroppsliga reaktioner, tankar eller känslor i sitt ytliga medvetande. Det en missar när en agerar instinktivt och oreflekterat är att tänka på och förstå att ingen av dina rädslor du känner är sanningar. De är grundade på föreställningar om att inte duga, inte vara värd kärlek, bli ensam, vara fel, göra fel, inte klara av etc. Dessa föreställningar produceras av ditt såkallade ego. Som i Yogisk bemärkelse syftar på den delen av ditt medvetande som gör allt i sin makt för att ta dig bort från din egen kärna, ditt jag och din sanna identitet, som i sin tur kännetecknas av djup frid, frihet, sinnesro, tacksamhet, lycka och kärlek. Men också en känsla av att allt är ett. Du är inte avskilld från andra, du är i total harmoni och är helt befriad från egot. 

Förutom olika snäva föreställningar om din egna identitet, överlever egot av hat, begär, avundsjuka, ilska, oförmåga att förlåta och gå vidare. Men hur ska en känna igen egot då? Egots röst ger ofta upphov till negativa känslor, ångest, dålig självkänsla eller självförtroende. I egots röst finns sällan nyanser eller olika sätt att tolka situationer. Istället gör egot sitt bästa för att få dig att tro att det finns ett rätt sätt och ett fel sätt. Eller att du är dålig för att... Egots röst är dömmande, kränkande, förminskande och säger att du inte kan. Den är hög om beordrande samt energi krävande.
 
Min förhoppning är att ni kan relatera detta till olika saker ni tänker om er själva? Första steget mot ett friare och härligare liv är nämligen att bli medveten och att lära sig känna igen de tankar och känslor som egot producerar och som tar ner dig. När du blir medveten om egots illussioner så är det också lättare att börja höra den egna rösten som vi alla har inom oss. Den förstående, kärleksfulla, ej dömande rösten som alltid finns där, om du lyssnat mycket på egot så kanske den först bara viskar till dig. Slut dina ögon och lyssna noga. Det viktigaste är att du är villig och öppen för att följa din egen kärna istället för egot. Du ska se att saker och ting då faller på plats utan att du behöver tänka ut en lösning.  Hoppas det klarnat lite och att ni blir inspirerade att omfamna egot och dess illussioner som en tryggare mer medveten person. För att slåss mot den delen av dig själv går inte. Den behöver omfamnas, accepteras men förhållas till på ett sätt där lika mycket utrymme inte ges. 

Har ni några frågor eller vill dela med er av tankar? Feel free att kommentera här i kommentarsfältet, eller maila mig på stina.almer@gmail.com

All kärlek till er!!! 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Bloppis!
 
Hej babes! Dags för en liten bloppis :) 💖 är ni intresserade av något kan kan ni maila till stina.almer@gmail.com, eller skriva ett pm till mig på insta Stinaalmer heter jag där :)
 
Nu kör vi! 💖
Först ut är den härliga koftan från & otherstories.  Den är endast använd 3 gånger och nypris var 990:- mitt pris: 350 :-
 
 
Glittriga skor från zara storlek 41, pris: 100:-
 
Klänning från mango storlek medium 
Pris : 100:-
 
 
Blus från & otherstories, storlek 38
Pris 50:-
 
Tröja från Gina Tricot storlek : L
Pris : 50:-
 
 
Klänning från & otherstories osäker på storlek då lappen är borta men passar mig och jag brukar ha medium
Pris: 60:-
 
Blus från Hm storlek 38
Pris : 50:-
 
Det var allt för nu 😀 hoppas ni hittat nått ni gillar :)
Kramar från mig 😊 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Att vara fri

Hej alla magiska personer!
Sorry för att jag uppdaterar så sällan.. Har haft sjukt mycket med Skolan och tenta osv.. Men idag kommer jag bjuda på ett mastigt inlägg haha. Jag kommer skriva om frihet. Vad frihet betyder för mig och kanske ge någon vilsen människa lite perspektiv som kan vara hjälpsamma. 

Okej då kör vi!<3

Frihet för mig är både en känsla, ett tillstånd och ett sätt att leva. När du ser på dig själv ur ett vidare perspektiv med andra "glasögon" än du burit tidigare kan du öppna upp dörrar och lås du aldrig tidigare sett, eller vågat närma dig. Eller andra glasögon kanske är fel uttryckt, snarare samma glasögon fast någonting har putsat bort dimman från dem. Din syn blir klar. Du förstår hur saker hänger samman.

Jag har inte känt frihet så väldigt många gånger tidigare i mitt liv. De gånger jag kännt mig fri har ofta inträffat vid havet. Där har luften varit frisk och för en liten stund har det kännts som att tankarna stillats en aning, andra gånger jag kännt mig fri är när jag skapar med mina händer. Där och då känns det som att allt är möjligt och ett flöde av energi rusar genom kroppen. 
 
Det lustiga är att tidigare har jag liksom inte tänkt att min verklighet skulle kunna se ut på ett annat sätt. Jag liksom vande mig med att gå runt och aldrig känna mig riktigt lugn och utvilad. Jag har tänkt så mycket tankar om hur jag ÄR, som kedjat mig fast vid en väldigt snäv bild av mig själv, vad jag kan och inte kan i mitt liv. Jag har brytt mig alldeles för mycket om vad jag ibland inbillat mig och ibland fått höra om vad folk tycker om mig och mina val jag gör. Människor har under hela livet satt sina stämplar på mig. Tillexempel sådant som befästs och grott fast i mig är: Alla kommentarer om min längd, som fick mig att känna att jag var annorlunda och försökte huka mig ner när jag gick i högstadiet. Alla gånger människor bett mig att tagga ner eller sagt att jag ÄR för mycket, Alla gånger jag fått höra att jag ÄR för känslig, de gånger jag fått höra att jag ÄR en sån som...... ja ni hör ju, Stämplar hela tiden. 

Men the truth is. Jag eller du Är inte på något sätt alls. Vi blir istället på olika sätt beroende på hur människor behandlar oss och hur vi kodar in oss på att leva upp till normer eller befästa och förkroppsliga de osynliga eller synliga krav som samhället ställer på oss. Hela tiden förhåller vi oss till detta och stryper den känsla av frihet, glädje, kriativitet, fantasi och intuitiva förmåga vi hade när vi var barn. Tror F*n (ursäkta) de att vi inte känner oss fria och fyllda av flow och livsenergi. All energi vi har kanaliseras åt fel håll. Nej. Usch nu är det nog.
 
Låt oss Sluta mata rädsla av att inte duga eller att bli ensam eller att vara fel, göra fel...etc. istället för in kärlek, respekt och mod till oss själva, för vi duger precis som vi är utan att modifiera oss för att passa in. Du behöver inte göra allt, du får säga nej oavsätt vad andra tycker. 
 
Bakom den yttre bilden av hur saker "borde vara" "hur du borde göra" "Hur du inte borde göra". Där har du din frihet. Där kan du göra vad du vill. Fatta beslut från hjärtat och inte hjärnan. För allt går inte att tänka ut eller räkna ut. Vi är mer komplexa än så. Därför uppmanar jag er att meditera. Då upplever du dig själv och vem du verkligen är och har potential att bli, bortom ditt logiska resonerande, bortom alla krav. Det är bara du i harmoni, frihet och flow. Du får äntligen känna hur det känns när all stress och press skalas av och se hur underbart vacker, unik och kärleksfylld du är.

Just do it! 

Länkar tre grymma guidade meditationer som jag brukar lyssna på emellan åt :) Som handlar om att öka ditt självvärde, att ta emot glädje och att förändra negativa tankar.
 Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Pranama - The Center of the great heart

Hola Chicas! Haha... har ni det bra, såhär mitt i veckan?<3 Hoppas ni tar hand om er själva och inte glömmer bort att lyssna innåt till erat hjärta. Om så bara för en liten stund varje dag. Studier har visat att med bara tio minuters stund av meditation varje dag, kontinuerligt påverkas livskvaliteten avsevärt till det bättre :D. Så jo, du har tid och framförallt råd. För dessa tio minuter kostar ingenting. Allt du behöver är att sluta dina ögon och fokusera uppmärksamheten på din andning.
 
Nåja nog om det... Nu vill jag ju såklart berätta om den helt nystartade och underbara yogastudion Pranama som finns på söder. Närmare bestämt på Ringvägen 126. Denna underbara plats erbjuder olika yogaformer så som Emboided yin (Lugn form av yoga där positioner hålls länge och i lungt tempo. Fokus ligger på andningen och känslan i kroppen av de öppnande och frigörande positionerna som hjälper energin att flöda fritt i kroppen, lugna mindre rörelser förekommer också) Emboided Flow ( Yoga och Meditation i rörelse och flöde där positionerna liksom hänger ihop med rörelsen, intensivare än yinyoga) Hatha Yoga (Fysiskt krävande ställningar som tillsammans med andningsfokus kan leda till bättre fysisk och psykisk hälsa) Holy Trinity (Meditation och mindfullness mycket lungt och avslappnande) 
 
Förutom helt underbara pass är hela stället fyllt med good vibes och kärlek. Pranama vill att alla ska kunna yoga och har därför ett system för konstnader som är rätt unikt. Om du tjänar mycket pengar betalar du mer och på så sätt kan de som inte har lika mycket pengar få ett lägre pris. Spana in det här <3.

I deras mysiga lounge kan en dricka te och bläddra i inspirerande böcker. De har också en liten shop med underbara smycken, härliga tröjor och annat fint. 

Ni hör ju :) you have to check it out!
 
Love Stina
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Helgen i Bilder och peppen inför kommande vecka!
 
God kväll mina fina läsare! 💖 hoppas ni haft en skön söndag :) 💖 jag ligger just nu i sängen och är pirrig och förväntansfull inför kommande vecka :) jag ska nämligen kicka igång två veckor av yoga på pranama yogastudio på söder :) ska bli super kul och härligt att få testa på lite olika former av yoga och förhoppningsvis hittar jag min favorit :) weeehoo! 
 
I helgen då... Har jag tagit det lugnt och pysslat om mig själv och gjort saker som får mig att må bra och komma i balans. Promenader, skapande, fotat till bloggen, simmat, mediterat, mys med fästmannen, yoga, meditation 🔮 🙏 blev även en sväng på stan där jag förälskade mig i en kopp från indiska :) bild finns längre ner :) 
 
 
Förutom den super fina koppen blev jag sjukt sugen på fluffskorna som just nu är på halva priset på stories :) 
 
 
Kreativitet på mattan är det bästa! 💖 peppig moodboard i drömkalendern och omringad av massa saker som ger mig energi ⛮ 😍 
 
 
En sak som fick följa med mig hem från min lilla runda på stan är detta urgulliga ljus från lagerhaus :) luktar gott och brinner länge :) 💖
 
Nu ska jag sova 😴 god natt gullisar! 💖 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg