Magiska boktips som erbjuder verktyg och perspektiv att applicera på livet
 
Hej fina läsare! 💖 vad passar bättre en söndag än ett gäng boktips! 💖 att läsa böcker är bästa sättet att få nya perspektiv och kunskap om världen, dig själv och din fantastiska potential :) jag har genom att läsa dessa böcker erövrat insikter, förståelse och entusiasm inför utmaningar som livet innebär. Vill du verkligen kunna må bra krävs det att du har kunskap om dina tankemönster och om det som stör din frid. För det kommer inte att försvinna av sig självt. Du är i själva verket din största källa till olycka likväl som lycka . Inte andra människor eller svårigheter du möter.
 
I boken The Universe has your back gör Gabrielle oss uppmärksamma på hur du kan känna dig trygg och lita på livet vad du än kommer konfronteras med. Rekommenderas starkt för dig som har ett starkt kontrollbehov som ger upphov till negativa känslor. 
 
Nästa bok heter  Ljus är det nya svarta skriven av  Rebecca Campbell. I denna bok vägleds en till att finna sin själs syfte för att dess närvaro och existens ger ljus på jorden. Rebecca delar också med sig av sitt andliga uppvaknande och erbjuder affirmationer och övningar för reflektioner. 
 
Tredje boken är en "fylla i bok"  med veckolistor att fylla i som inspirerar till possitiva tankemönster, lycka och balans  :) boken heter 52 listor för ett lyckligare liv och är skriven av Moorea Seal. 
 
 
Den fjärde boken är Spirit Junkie som även den är skriven av Gabrielle Bernstein. Boken beskriver Gabrielles resa från drogmissbruk till upplyst och andligt utövande. Boken bjuder också på meditationsövningar och reflektionsövningar. 
 
Hjärtats väg av Kajsa ingemansson är en bok som beskriver hur du kan leva efter din innersta röst och ditt hjärta för att få tillgång till den mest fantastiska resa du någonsin kunnat föreställa dig 
 
Add more ing in your life även denna bok av härliga Gabrielle, beskriver hur du får mer kontakt med din intuition och din inre guide och därmed kan välja lycka. 
 
Hoppas ni gillar tipsen!!! 💖 blir ni sugen på nån speciell bok? Och juste om ni har boktips i denna genre så får ni mer än gärna dela med er till mig i kommentarsfältet! 💖 
 
Puss och kram ❤️ 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne!
 
Haha god kväll 🌃 ❤️ fiffig rubrik va ❓ 😂 ett tag sen en hörde den :) men den rubriken beskriver min dag rätt bra faktiskt! 💖 jag kickade igång morgonen med lite yinyoga och åt sedan frulle i form av yoghurt frukt och massa bär. Sen gick jag en långpromenad och lyssnade på världens bästa bok Vår nya Värld! 💖 en sån fantastisk ögonöppnare som ger en perspektiv på livet och människans syfte här. ❤️ love it 😊 efter det gick jag och handlade lite smått och gott. Kände mig mycket fräsig i min hatt och nya fuskpälskrage :) efter lite plugg, paketpostande och lunch gick jag och bubblade bubbelpool,  bastade och mediterade. Såååå skönt! Nu hänger jag i soffan och ska ha mysig ensamhemma kväll då karlen är iväg på jobb :)
 
Vi hörs imorgon 💖 kramar! 💖 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Invest in some reminders!
 
 
Hej hjärtan! 💖 idag tänkte jag uppmana er att investera i små härliga saker eller anteckningsböcker med härliga budskap på :) att omringa sig själv med possitiva budskap, eller quotes är ett effektivt sätt att påminna sig själv och sitt sinne om att kanalisera tankarna till mer ljusa och kärleksfulla. Jag tror på riktigt att om du ser och läser possitiva ord och texter varje dag så behöver hjärnan ta in den informationen och det skapar förändring i längden. Dessutom om du har peppiga texter hemma går det ju inte att undvika och läsa dem. Jag har bland annat en hel del muggar med possitiva budskap en uppsjö av anteckningsböcker, kuddfodral och tröjor med peppiga quotes. ❤️ och jag älskar dem!
 
Tips på butiker som säljer pepptalk grejer :
Lagerhaus, Monki, Urban Outfitters, indiska
 
Gå och botanisera och känn in vilka budskap du skulle må bra av att läsa varje dag! 💖 såklart går det ju också bra att skapa ett härligt kollege av bilder från tidningar som får dig att må bra! 💖
 
Investera i dig själv och strössla good vibes nära dig själv! Det kommer kännas härligt och lättare att behålla ett possitiv mindset!
 
Puss och kram ❤️ 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Stop chasing what your mind wants and you get what your soul needs!

Hej godingar! Jag är på härligt humör idag och känner av att många av de saker jag ältat och oroat mig för ett tag håller på att lösas upp. Yes, ibland glider jag tillbaka in i gamla invanda tankemönster som inte stärker mig ett dugg. Min tankeapparat har liksom under 25 års tid oreflekterat agerat och gått igång på diverse oerhört missvisande och enformiga känslor och tankar som egot valt att presentera som "sanningar" Men idag vet jag annat. Jag vet att alla krav, all känsla av otillräcklighet, allt bristtänkande och den hopplöshet jag kännt bara har varit en illussion och en produkt av en dysfunktionell tankeapparat som jag och alla andra människor har och lever med. Jag har för ett tag sedan tagit ett aktivt beslut att inte låta mig sänkas och drunkna i egots grepp. Jag skriver mycket om det här för att jag har en innebonde känsla i mitt hjärta som vill hjälpa, upplysa och informera andra människor om att vi har alla verktyg innom oss för att kunna släppa taget om negativitet och psykisk ohälsa. Det är min fullständiga övertygelse. För att våga släppa taget om kontroll och vägra vara beroende av att saker "måste" bli på ett eller annat sätt för att vi ska kunna bli lyckliga behöver vi kunskap och information om hur det mänskliga sinnet fungerar och om hur världen i mångt och mycket gynnar vår dysfunktionella tankeapparat. När vi kan se igenom illussionen av det perfekta och det ytliga måendet som det innebär att förlika sig med sin tankeapparat, gör vi plats för något mycket större. Den frid, glädje och kärlek som vi alla är. 

Jag har aldrig sagt att det är lätt. Men helt möjligt, och det blir lättare med mer information och kunskap vi samlar på oss om hur vår tankeapparat fungerar. Egot eller din tankeapparat kommer alltid säga till dig att du inte har tillräckligt, att du är ett offer för att livet går emot dig, att du behöver fysiska ting eller just "Den där" personen för att bli lycklig. Det dysfunktionella i det är att den där personen, den där saken, den där yttre lösningen ALDRIG kommer fylla tomrummet du känner i dig själv. Du kanske upplever en kortvarig känsla av tillfredställelse men egot kommer slå tillbaka hårdare och fortsätta att manipulera dig till att vilja ha mer,mer,mer... Du är fast, blir aldrig lycklig eller närvarande, för du strävar bara efter mer eller att det ska bli exakt som du vill i framtiden. Du dansar efter egots pipa. Istället behöver du förstå att du först behöver finna lyckan, kärleken och glädjen i ditt inre. Din sanna icke dömmande natur. Därefter kommer du kunna se glädjen, kärleken och ljuset i allt och alla runt omkring dig, du kommer se det överflöd och den kärlek som universum och alla som lever där är, du kommer känna frid och lycka, först då lever du i ditt naturliga tillstånd, och slipper känslan av brist, offerrollen och kan leva i vetskapen om att allt som är menat för dig i ditt liv kommer till dig helt automatiskt.

För er som känner att detta talar till er längtan och ert hjärta kan jag rekommendera böckerna En ny jord av Eckhart TolleSpirit Junkie Av Gabrielle Bernstein samt Hjärtats väg Av Kajsa Ingermansson

Kom ihåg att Älska dig själv och ha överseende med dig själv. Det finns ingenting dåligt i att ha följt egot eller att inte välja att ta till sig det jag skriver. Mitt syfte är verkligen inte att moralisera bland rätt och fel, då min övertygelse är att det inte existerar en helt rätt eller fel väg eller sätt att leva. 

Stor kram och kärlek från mig!<3
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
The good part of my Adhd

Hej babes! hoppas ni har en lugn och skön söndag :) Dagens inlägg vill jag skriva dels för att peppa mig själv och dels för att peppa andra som också lever med superkraften adhd eller funktionsvariationen adhd. Jag föredrar själv att kalla min adhd något av ovanstående eftersom den endast kan ses som en funktionsnedsättning beroende av omgivningen och normer på hur en bör fungera i olika samanhang. Tyvärr är skolan, samhället och dess normer och kultur anpassade i mångt och mycket efter hur en sorts typ av människor fungerar. Tillexempel för att inte ses som "avvikande" behöver man kunna behålla fokus, slutföra uppgifter, ha god tidsuppfattning, planera, kunna strukturera, vara balanserad, god social förmåga, sortera bort onödiga intryck etc. Allt detta är saker som en kan ha svårt med om en har adhd. Hade samhället sätt ut på ett annat sätt med vidare spektrum av tillåtenhet och individuell anpassning efter variation så hade inte dessa förmågor/oförmågor varit framstående eller rent av ett problem. Hänger ni med?<3 Den rådande samhällsnormen är den som styr vad som ses som en förmåga respektive ett problem. Allt handlar om värderingar och vad som anses vara ett "rätt" sätt att fungera på. BLÄÄÄÄÄÄ säger jag bara haha... Det värsta ordet jag vet helt ärligt är "Normal" kanske för att det är ett ord vars betydelse inte igentligen existerar eller för att det låter så fruktansvärt tråkigt i min värld. 

I min värld är ingenting någonsin helt utan känslomässig laddning. Jag känner saker högt och brett, lågt och starkt. oavsätt om det handlar om possitiva eller negativa känslor. Alla känslor är starka och allt går väldigt snabbt vilket gör det svårt för mig att sålla bland mina känslor och mitt rika inre liv. Det finns liksom inget lagom. Under en dag får jag mängder av impulser och kreativaidéer tillexempel känns det som att jag vill starta projekt, färga håret, pyssla och skriva en bok helst samtidigt och helst nu, på en gång. Jag blir så inspirerad av alla idéer som sprutar ut ur mitt huvud och blir helt uppslukad av många av dem. Ibland går jag in i något så djupt så jag glömmer att äta och oftast tiden. Detta är både helt fantastiskt och svårt att hantera. Speciellt när min hjärna likaväl som alla idéer och möjligheter också väljer att producera mycket kreativa och läskiga idéer. Men jag tror att om jag väljer att fokusera på de bitarna som skänker mig glädje, lust och i mångt och mycket gör mig till en härligare människa så kan jag få syn på vilka otroliga möjlighter och possitiva egenskaper jag berikats med. Nedan delar jag med mig av hur min superkraft yttrar sig i sin allra högsta och härligaste form och tro mig. detta är saker och egenskaper jag aldrig skulle vilja leva utan :D

Min kreativitet iform av att uttrycka mig med skapande
Mitt Mod att våga strunta i vad andra människor tycker och tänker om tex. kläder jag bär, om jag pratar för mycket, eller om jag skulle uppfattas som korkad om jag frågar en fråga en "borde veta".
Min förmåga att tänka outside the box
min förmåga att fantisera
spontanitet
hyperfokus
Att jag vågar säga vad jag tycker
Att jag ofta blir ihågkommen av människor
karisma
att jag är kärleksfull
Att jag har nära till mina känslor
Att jag kan reagera och varva upp mig pga. orättvisor
Att jag får känslor av att ingenting är omöjligt.
Alla idéer 
Flow
engagemang
 
Sådär vad härligt det kändes att skriva detta :D har jag några läsare som också är begåvade med denna superkraft? Skulle vara superkul om ni skulle vilja kommentera isåfall med vad ni upplever för possitiva aspekter av er adhd :)

All kärlek till er!<3 


Kommentarer (6)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg