Att vara fri

Hej alla magiska personer!
Sorry för att jag uppdaterar så sällan.. Har haft sjukt mycket med Skolan och tenta osv.. Men idag kommer jag bjuda på ett mastigt inlägg haha. Jag kommer skriva om frihet. Vad frihet betyder för mig och kanske ge någon vilsen människa lite perspektiv som kan vara hjälpsamma. 

Okej då kör vi!<3

Frihet för mig är både en känsla, ett tillstånd och ett sätt att leva. När du ser på dig själv ur ett vidare perspektiv med andra "glasögon" än du burit tidigare kan du öppna upp dörrar och lås du aldrig tidigare sett, eller vågat närma dig. Eller andra glasögon kanske är fel uttryckt, snarare samma glasögon fast någonting har putsat bort dimman från dem. Din syn blir klar. Du förstår hur saker hänger samman.

Jag har inte känt frihet så väldigt många gånger tidigare i mitt liv. De gånger jag kännt mig fri har ofta inträffat vid havet. Där har luften varit frisk och för en liten stund har det kännts som att tankarna stillats en aning, andra gånger jag kännt mig fri är när jag skapar med mina händer. Där och då känns det som att allt är möjligt och ett flöde av energi rusar genom kroppen. 
 
Det lustiga är att tidigare har jag liksom inte tänkt att min verklighet skulle kunna se ut på ett annat sätt. Jag liksom vande mig med att gå runt och aldrig känna mig riktigt lugn och utvilad. Jag har tänkt så mycket tankar om hur jag ÄR, som kedjat mig fast vid en väldigt snäv bild av mig själv, vad jag kan och inte kan i mitt liv. Jag har brytt mig alldeles för mycket om vad jag ibland inbillat mig och ibland fått höra om vad folk tycker om mig och mina val jag gör. Människor har under hela livet satt sina stämplar på mig. Tillexempel sådant som befästs och grott fast i mig är: Alla kommentarer om min längd, som fick mig att känna att jag var annorlunda och försökte huka mig ner när jag gick i högstadiet. Alla gånger människor bett mig att tagga ner eller sagt att jag ÄR för mycket, Alla gånger jag fått höra att jag ÄR för känslig, de gånger jag fått höra att jag ÄR en sån som...... ja ni hör ju, Stämplar hela tiden. 

Men the truth is. Jag eller du Är inte på något sätt alls. Vi blir istället på olika sätt beroende på hur människor behandlar oss och hur vi kodar in oss på att leva upp till normer eller befästa och förkroppsliga de osynliga eller synliga krav som samhället ställer på oss. Hela tiden förhåller vi oss till detta och stryper den känsla av frihet, glädje, kriativitet, fantasi och intuitiva förmåga vi hade när vi var barn. Tror F*n (ursäkta) de att vi inte känner oss fria och fyllda av flow och livsenergi. All energi vi har kanaliseras åt fel håll. Nej. Usch nu är det nog.
 
Låt oss Sluta mata rädsla av att inte duga eller att bli ensam eller att vara fel, göra fel...etc. istället för in kärlek, respekt och mod till oss själva, för vi duger precis som vi är utan att modifiera oss för att passa in. Du behöver inte göra allt, du får säga nej oavsätt vad andra tycker. 
 
Bakom den yttre bilden av hur saker "borde vara" "hur du borde göra" "Hur du inte borde göra". Där har du din frihet. Där kan du göra vad du vill. Fatta beslut från hjärtat och inte hjärnan. För allt går inte att tänka ut eller räkna ut. Vi är mer komplexa än så. Därför uppmanar jag er att meditera. Då upplever du dig själv och vem du verkligen är och har potential att bli, bortom ditt logiska resonerande, bortom alla krav. Det är bara du i harmoni, frihet och flow. Du får äntligen känna hur det känns när all stress och press skalas av och se hur underbart vacker, unik och kärleksfylld du är.

Just do it! 

Länkar tre grymma guidade meditationer som jag brukar lyssna på emellan åt :) Som handlar om att öka ditt självvärde, att ta emot glädje och att förändra negativa tankar.
 Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like