Stop chasing what your mind wants and you get what your soul needs!

Hej godingar! Jag är på härligt humör idag och känner av att många av de saker jag ältat och oroat mig för ett tag håller på att lösas upp. Yes, ibland glider jag tillbaka in i gamla invanda tankemönster som inte stärker mig ett dugg. Min tankeapparat har liksom under 25 års tid oreflekterat agerat och gått igång på diverse oerhört missvisande och enformiga känslor och tankar som egot valt att presentera som "sanningar" Men idag vet jag annat. Jag vet att alla krav, all känsla av otillräcklighet, allt bristtänkande och den hopplöshet jag kännt bara har varit en illussion och en produkt av en dysfunktionell tankeapparat som jag och alla andra människor har och lever med. Jag har för ett tag sedan tagit ett aktivt beslut att inte låta mig sänkas och drunkna i egots grepp. Jag skriver mycket om det här för att jag har en innebonde känsla i mitt hjärta som vill hjälpa, upplysa och informera andra människor om att vi har alla verktyg innom oss för att kunna släppa taget om negativitet och psykisk ohälsa. Det är min fullständiga övertygelse. För att våga släppa taget om kontroll och vägra vara beroende av att saker "måste" bli på ett eller annat sätt för att vi ska kunna bli lyckliga behöver vi kunskap och information om hur det mänskliga sinnet fungerar och om hur världen i mångt och mycket gynnar vår dysfunktionella tankeapparat. När vi kan se igenom illussionen av det perfekta och det ytliga måendet som det innebär att förlika sig med sin tankeapparat, gör vi plats för något mycket större. Den frid, glädje och kärlek som vi alla är. 

Jag har aldrig sagt att det är lätt. Men helt möjligt, och det blir lättare med mer information och kunskap vi samlar på oss om hur vår tankeapparat fungerar. Egot eller din tankeapparat kommer alltid säga till dig att du inte har tillräckligt, att du är ett offer för att livet går emot dig, att du behöver fysiska ting eller just "Den där" personen för att bli lycklig. Det dysfunktionella i det är att den där personen, den där saken, den där yttre lösningen ALDRIG kommer fylla tomrummet du känner i dig själv. Du kanske upplever en kortvarig känsla av tillfredställelse men egot kommer slå tillbaka hårdare och fortsätta att manipulera dig till att vilja ha mer,mer,mer... Du är fast, blir aldrig lycklig eller närvarande, för du strävar bara efter mer eller att det ska bli exakt som du vill i framtiden. Du dansar efter egots pipa. Istället behöver du förstå att du först behöver finna lyckan, kärleken och glädjen i ditt inre. Din sanna icke dömmande natur. Därefter kommer du kunna se glädjen, kärleken och ljuset i allt och alla runt omkring dig, du kommer se det överflöd och den kärlek som universum och alla som lever där är, du kommer känna frid och lycka, först då lever du i ditt naturliga tillstånd, och slipper känslan av brist, offerrollen och kan leva i vetskapen om att allt som är menat för dig i ditt liv kommer till dig helt automatiskt.

För er som känner att detta talar till er längtan och ert hjärta kan jag rekommendera böckerna En ny jord av Eckhart TolleSpirit Junkie Av Gabrielle Bernstein samt Hjärtats väg Av Kajsa Ingermansson

Kom ihåg att Älska dig själv och ha överseende med dig själv. Det finns ingenting dåligt i att ha följt egot eller att inte välja att ta till sig det jag skriver. Mitt syfte är verkligen inte att moralisera bland rätt och fel, då min övertygelse är att det inte existerar en helt rätt eller fel väg eller sätt att leva. 

Stor kram och kärlek från mig!<3
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like