The good part of my Adhd

Hej babes! hoppas ni har en lugn och skön söndag :) Dagens inlägg vill jag skriva dels för att peppa mig själv och dels för att peppa andra som också lever med superkraften adhd eller funktionsvariationen adhd. Jag föredrar själv att kalla min adhd något av ovanstående eftersom den endast kan ses som en funktionsnedsättning beroende av omgivningen och normer på hur en bör fungera i olika samanhang. Tyvärr är skolan, samhället och dess normer och kultur anpassade i mångt och mycket efter hur en sorts typ av människor fungerar. Tillexempel för att inte ses som "avvikande" behöver man kunna behålla fokus, slutföra uppgifter, ha god tidsuppfattning, planera, kunna strukturera, vara balanserad, god social förmåga, sortera bort onödiga intryck etc. Allt detta är saker som en kan ha svårt med om en har adhd. Hade samhället sätt ut på ett annat sätt med vidare spektrum av tillåtenhet och individuell anpassning efter variation så hade inte dessa förmågor/oförmågor varit framstående eller rent av ett problem. Hänger ni med?<3 Den rådande samhällsnormen är den som styr vad som ses som en förmåga respektive ett problem. Allt handlar om värderingar och vad som anses vara ett "rätt" sätt att fungera på. BLÄÄÄÄÄÄ säger jag bara haha... Det värsta ordet jag vet helt ärligt är "Normal" kanske för att det är ett ord vars betydelse inte igentligen existerar eller för att det låter så fruktansvärt tråkigt i min värld. 

I min värld är ingenting någonsin helt utan känslomässig laddning. Jag känner saker högt och brett, lågt och starkt. oavsätt om det handlar om possitiva eller negativa känslor. Alla känslor är starka och allt går väldigt snabbt vilket gör det svårt för mig att sålla bland mina känslor och mitt rika inre liv. Det finns liksom inget lagom. Under en dag får jag mängder av impulser och kreativaidéer tillexempel känns det som att jag vill starta projekt, färga håret, pyssla och skriva en bok helst samtidigt och helst nu, på en gång. Jag blir så inspirerad av alla idéer som sprutar ut ur mitt huvud och blir helt uppslukad av många av dem. Ibland går jag in i något så djupt så jag glömmer att äta och oftast tiden. Detta är både helt fantastiskt och svårt att hantera. Speciellt när min hjärna likaväl som alla idéer och möjligheter också väljer att producera mycket kreativa och läskiga idéer. Men jag tror att om jag väljer att fokusera på de bitarna som skänker mig glädje, lust och i mångt och mycket gör mig till en härligare människa så kan jag få syn på vilka otroliga möjlighter och possitiva egenskaper jag berikats med. Nedan delar jag med mig av hur min superkraft yttrar sig i sin allra högsta och härligaste form och tro mig. detta är saker och egenskaper jag aldrig skulle vilja leva utan :D

Min kreativitet iform av att uttrycka mig med skapande
Mitt Mod att våga strunta i vad andra människor tycker och tänker om tex. kläder jag bär, om jag pratar för mycket, eller om jag skulle uppfattas som korkad om jag frågar en fråga en "borde veta".
Min förmåga att tänka outside the box
min förmåga att fantisera
spontanitet
hyperfokus
Att jag vågar säga vad jag tycker
Att jag ofta blir ihågkommen av människor
karisma
att jag är kärleksfull
Att jag har nära till mina känslor
Att jag kan reagera och varva upp mig pga. orättvisor
Att jag får känslor av att ingenting är omöjligt.
Alla idéer 
Flow
engagemang
 
Sådär vad härligt det kändes att skriva detta :D har jag några läsare som också är begåvade med denna superkraft? Skulle vara superkul om ni skulle vilja kommentera isåfall med vad ni upplever för possitiva aspekter av er adhd :)

All kärlek till er!<3 


Ida

Att vara "normal" är ju så sjukt tråkigt! Hatar ordet normal. Vad är det ens?
Du är grym på att måla/teckna måste jag säga 😃

Svar: Men tack fina :D
None None

Maria

Yay, go u!! :)) Jättebra med känslor! Håller med! Och fin målning! <3

Svar: :D Tack!<3
None None

Martina

Kände att jag bara var tvungen att säga att du är helt grym på att måla! Älskar din stil! <3

Svar: Men tack vad roligt att höra!<3
None None

Linnéa

wow vilken grym teckning!

Svar: Tack fina! Din kommentar värmer mitt hjärta!<3
None None

Hemma Hos Felicia

Så inspirerande! och vilken talang du har!! WOW!

Svar: Härligt att få inspirera, tycker jag! och tack för din fina komplimang!<3
None None

Moa

Jag har inte adhd men har en väldigt positiv bild av människor med adhd!
Det är ju så fint med känslor därför inspirerade detta inlägg mig så himla mycket 😍

Svar: Härligt 😄
None None

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like