Att välja hjärtats väg istället för att vara fast i en verklighet som inte matchar vår fulla potencial
Hej älskade läsare! Jag är helt exalterad och har sådan skrivlust och vilja att dela med mig om tankar och insikter som kommit till mig under några dagar när jag läst Hjärtats väg skriven av Kajsa Ingemarsson. Denna bok är helt otrolig och en guldklimp för dig som går runt med en skavande känsla i kroppen och vill bryta dig loss från press, stress, krav och ångest och vill förstå vem du är bortom det. Helt enkelt en bok för dig som längtar efter en större meningsfullhet i ditt liv och vill förstå vad det är som gör att lidande uppstår. 

När jag läser boken går den rakt in i min själ/hjärta. Den del av mitt ursprung som så länge blivit missförstådd och förbisedd. En känsla av medlidande och kärlek till mig själv uppenbarar sig och jag förstår att grunden till att jag alltid har kännt att någonting skaver i mig är för att jag föddes och växte upp i ett samhälle som präglats av logik, krav, prestationer, där andras lycka är viktigare än vår egen, där det inte finns plats för att expandera utan all din tid ska läggas på att infinna sig inom det systemet som skapats av brist på medvetenhet, egobaserade begär och en polaritet innehållandes du & jag, bra & dåligt, rätt & fel etc. Lägger du inte din tid på detta så hotas du av rädsla och kan förvänta dig en känsla av brist, en känsla av utanförskap och otillräcklighet. Så var kommer din fria vilja egentligen in?? Har du nån gång reflekterat över om du överhuvudtaget i ditt liv kunnat välja helt och fullt det du önskar välja utan att vara styrd av intellektet och tankeprocesser som mässar om för och emot, rätt och fel osv. Detta är roten på lidandet, grunden till smärtan och det skaver så mycket i oss för att vi människor inte är gjorda för att leva på detta sätt. Det går emot vår innersta natur som syftar till expantion, villkorslös kärlek och enhet. Vi kan helt enkelt inte älska oss själva villkorslöst i ett samhälle som programerar oss till att känna konkurans, skor sig på våra begär, belyser våra såkallade "brister" och kväver vår livsenergi. För vi har inte förutsättningarna att förstå att det är precis just det som lett till den skavande känslan av att något saknas. Istället lägger vi återigen skulden på oss själva, genom att tycka att vi är dåliga för att vi inte mår bra, eller får ångest för att vi inte duger, eller inte har något som någon annan har. För vi vet inte att något annat existerar än det vi dittills fått lära oss. Men saken är den att det inte är dig det är fel på eller något du gjort då det enda som du haft att tillgå är en fet illussion skapad av att hela mänskligheten under den mentalatidsåldern värdesatt helt (enligt mig) fel egenskaper som de enda sanna och rätta. Dessa är logik, ansvar, kontroll och hjärnans begränsade förmåga. Det har helt enkelt inte varit möjligt för dig att växa upp utan att känna brist och en separation från ditt innersta väsen. du kunde inte välja något annat för det var aldrig presenterat för dig. MEN Det kan du nu, för det finns en annan väg att gå nämligen hjärtats.

För att du verkligen ska ha möjligheten att helt oberoende kunna välja fritt i ditt liv behöver du ha insikten om allt det som färgat och färgar ditt medvetande, ditt sinne och dina tankar och känslor. Detta kommer hjälpa dig att sluta se dig själv som dålig och slå ner på dig själv. Du behöver förstå att allt du tror att du måste manifestera eller vara med om i ditt liv egentligen inte är så viktigt och vara beredd att skjuta det åt sidan. För att våga detta behöver du skaffa mer kunskap och konkreta upplevelser av ditt innerstas visdom. Det absolut viktigaste är att du lyssnar till den delen av dig som går bortom egot och dess begränsningar dvs. Ditt hjärta/själ/högre jag/livsenergin eller vad du väljer att kalla det. Detta kan du endast göra genom att stilla ditt sinne så pass mycket att du får syn på vad du är bortom dina tankar, känslor och din fysiska kropp. Om du väljer att göra detta kontinuerligt under en längre period samt  ger dig hän och väljer att vara öppen för vad du kommer uppleva så kommer du så fruktansvärt tydligt känna vilken kraft och potencial du faktiskt har och att det du tror att du är i själva verket är en uppblåst självbild som egot skapat. En självbild som det samhälle du lever i skapat och förser med begär, brister, förakt och rädsla. Det andra du behöver för att våga utforska vem du är bortom egots (det vakna sinnet) är kunskap. Läs böcker tex. Hjärtats väg, the universe has your back, vår nya jord, lev livet fullt ut är bara några som finns att tillgå.
 
Jag uppmanar dig men såklart bestämmer du själv (eller.. ;) fråga dig själv vad det är som gör att du isåfall väljer bort det. ( Är svaret rädsla, eller en bestämd föreställning om att "detta är inget för mig" ) Mycket möjligt är det ditt ego som gör motstånd mot att du ska utvecklas.  
 
jAG KÄNNER HUR HELA MITT VÄSEN VILL bryta sig loss. Det är dags att få stopp på den ändlösa jakten av att vilja ha mer, duga, att prestera, att uppnå att vara med om ditten och datten och sluta att prioritera och må dåligt av de krav andra lägger på oss. Släng din Bucket list, och inse att det vi behöver göra för att finna det som på riktigt ger oss frihet, harmoni och villkorslös kärlek är att återgår till vårt ljus & ursprung dvs den kunskap som ligger bortom intellektet (egot) och din egen uppdiktade självbild. Oavsätt hur starkt egot vill hålla oss borta från det. Därefter kommer människor upptäcka hur lite som faktiskt behövs i den yttre världen för att känna lycka.
 
Men det krävs mod för att göra detta. alla kommer inte att våga och istället välja den gamla intrampade stigen som känns "trygg". Mitt ego är livrädd ska jag erkänna men jag vet vad det grundar sig i och hur jag ska stärka min inre röst så den tillslut ska tala högre än egot som då får så lov att tona ner sig till en viskning någonstans i periferin. Och hörreni tillsammans kan vi hjälpas åt att hitta mod, kraft och meningsfullhet när det känns tufft. För vi står inför någonting så mycket större än vi någonsin vågat drömma om. Nämligen att upptäcka och manifestera vår högsta potencial som människor. Genom villkorslös kärlek, mod, feminin kraft och beslutsamhet formar vi tillsammans en ny jord.

DU BEHÖVS!<3

 
 
 
 
Randi

❤️ En vakker og utfordrende reise🙌 «den sorte ulven»prikker stadig på skulderen!
Hvis du vil kan du også titte inn hos min «søster» som er noe av det reneste og med masse humor. Susanne Jønsson som endte opp med å starte: https://www.soulheartjourney.se/
Fantastisk hjertemeditasjon der blandt annet❤️
Deilig dag fine du❤️

Svar: Tack fina du!!! ska definitivt spana in din systers sida :) 💖
None None

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like