Min secondhand guide!
Nu ska jag dela med mig av alla mina fantastiska guldklimpar från Stockholms secondhand- utbud. (Just so you can be awesome in your own way ;))
Secondhand är så fantastiskt på det sättet att man verkligen kan mixa och matcha ihop en helt unik outfit som verkligen känns speciell. Sen är det grymt bra för miljön att lägga pengarna på begagnade kläder istället för att köpa nya hela tiden. Kanske finns det dom som läser och inte känner för att dyka ner i Myrornas fyndlåda bland begagnade halsdukar och solglasögon för tio kronor som jag gör. Lugn.. Det kommer ställen för er också!
Så här kommer mina hotspots utan inbördes ordning.

Stadsmissionen, Skånegatan 75
Detta är Stadsmissionens trendbutik, dvs här är det fokus på vad som är coolt och inne bland den yngre generationen Stockholmsbor.

Lisa Larsson secondhand, Bondegatan 48
Inte långt från Skånegatan ligger Bondegatan. Här finns många små antikaffärer att kika in i och för att inte tala om Lisa Larssons fullproppade butik med Pucci- väskor, Dolce&Gabbana-solisar och tyllklänningar från 50-talet. Här kan man verkligen fynda!

Beyond Retro, Åsögatan 144
Beyond Retro har flera butiker i stan. Men jag diggar den på Åsögatan allra bäst! Om du ska på bal, maskerad, 80-talsfest eller helt enkelt älskar vintage. This is the place to be!

Från Ö till A, Götgatan 105
I Cheap Monday-grundaren Örjan Andersson nya butik finns längst ner i källaren ett plan med vintage kläder. Dessa har han själv plockat med sig från Paris till fyndvänliga priser.

Myrorna Ropsten, Kolargatan 2
En pärla mitt ute i ingestans. Här finns det mycket märkeskläder. Vad sägs om en kappa från Burberry för ynka 300:- ?? Butiken är stor och tid behövs för att gå igenom allt.

Judits secondhand, Hornsgatan 75
Judits är en butik för märkesälskaren och den som vill ha tag på riktigt fin Vintage.

Saker och Ting, Sturegatan 28
En superliten butik på 11 kvadratmeter där man praktiskt taget blir omringad av klänningarna. Damen som jobbar där tycker mycket om att berätta historier om alla kläder och säger att man kan bli klädd som en filstjärna hos henne. Jag kan inte annat än att hålla med!

Nu och Då Secondhand, Nortullsgatan 31
Här kan riktiga kap göras och det finns mycket märkeskläder. Här har jag köpt ett par byxor som jag älskar från Whyred för 260:-.

Detta var alltså mina guldklimpar.
Listan kan göras mycket längre än så. Kanske det ev får bli en del två!
To be continued.

PicMonkey-Collage
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress